Ministerul Sănătăţii anunţă schimbări în cazul organizării înmormântărilor după decesul pacienţilor cu COVID-19. Sunt modificate şi regulile de acces în spital pentru preoţi sau pentru rudele celor internaţi.

Noile prevederi au fost discutate joi cu reprezentanţii cultelor şi vor fi cuprinse într-un ordin de ministru care va fi semnat vineri.

Ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu, a precizat că documentul este în lucru: Vorbim despre măsuri de protecție, vorbim despre accesul preotului în spital, respectiv al pastorului în spital, la pacienții care au nevoie. De asemenea, în plus față de solicitările cultelor, avem în vedere lucrul ăsta și pentru aparținători, cu respectarea unor reguli foarte stricte. Credem că e bine ca pacienții care au nevoie de susținere să o primească atât din partea reprezentanților cultelor, cât şi din partea unui aparținător. Asta ar trebui să se facă în condiții de siguranță. Mai departe, pentru cei care vor să-și adio de la cei dragi, încercăm să facem în așa fel încât, în condiții de siguranță, acest lucru să fie posibil, notează RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI.