După vacanța de primăvară, cursurile se vor relua așa cum s-au desfășurat în semestrul precedent – este rezultatul întâlnirii, de la Palatul Cotroceni, dintre președintele Klaus Iohannis și ministrul educației Sorin Cîmpeanu.

S-a stabilit că după vacanță vor participa fizic la ore elevii tuturor claselor din localitățile în care rata de infectare cu coronavirus este de sub 1 la mia de locuitori. Acolo unde această rată este de peste 1, dar nu depășește 3 la mie, vor face cursuri în clase doar copiii din învățământul preșcolar, din cel primar și cei din clasele a VIII-a și a XII-a, iar în acele localități în care incidența cazurilor este mai mare de trei la mie se vor face cursuri cu prezența fizică a tuturor elevilor doar în clasele preșcolare, în cele primare și cele din anii terminali.

În restul claselor se va recurge la sistemul hibrid, în care jumătate dintre elevi asistă la cursuri online. Potrivit Administrației Prezidențiale, o altă temă de discuție a vizat necesitatea unei conduceri performante la nivel preuniversitar, urmând ca Ministerul Educației să stabilească în scurt timp metodologia și criteriile pentru organizarea concursurilor de ocupare a funcțiilor de directori și directori adjuncți, anunţă RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI .