Salvaţi Copiii România ia măsuri de sprijinire a categoriilor sociale vulnerabile şi deschide un fond de urgenţă pentru spitale

Salvaţi Copiii România ia măsuri urgente de sprijinire a categoriilor sociale vulnerabile şi deschide un fond de urgenţă pentru spitale.

„În contextul pandemiei cauzate de SARS-CoV-2, Salvaţi Copiii România atrage atenţia că persoanele din categoriile sociale vulnerabile sunt expuse, o dată în pluş riscurilor şi marginalizării. Organizaţia îşi va intensifica în perioada următoare eforturile de sprijinire şi protecţie a beneficiarilor sociali, concentrându-se pe următoarele componente-cheie: accesul la servicii medicale, garantarea accesului la educaţie pentru copiii vulnerabili şi oferirea de suport material de urgenţă, mai ales în contextul unei crize umanitare, în care accesul la servicii publice este limitat sau îngreunat. Totodată, Salvaţi Copiii România anunţă deschiderea unui fond de urgenţă pentru sprijinirea imediată a sistemului medical”, potrivit unui comunicat al Salvaţi Copiii România.

În ceea ce priveşte programul naţional pentru sănătatea mamei şi copilului, echipele locale din 14 judeţe vor consilia telefonic gravidele şi mamele copiilor mici, vor oferi informaţii referitoare la îngrijirea copiilor şi prevenirea îmbolnăvirilor. Pentru situaţiile grave, Salvaţi Copiii va acorda suport material constând în alimente, produse igienice şi medicamente.

Echipele locale vor ţine legătura telefonic cu autorităţile locale pentru o bună organizare comunitară în contextul actual şi vor juca rolul de intermediar între beneficiari şi instituţii, pentru a facilita intervenţia autorităţilor în caz de urgenţă.

Referitor la programul de incluziune educaţională şi de combatere a abandonului şcolar, ONG-ul menţionează că echipele locale din 14 judeţe vor monitoriza telefonic permanent situaţia copiilor/familiilor care sunt în atenţia organizaţiei.

Va fi acordat sprijin material prin tichete sociale pentru aproximativ 550 de copii care frecventau zilnic programul „Şcoală dupa Şcoală” şi beneficiau de masă zilnică anterior acestei perioade. Va fi oferit sprijin educaţional copiilor prin intermediul telefonului mobil, serviciului WhatsApp – call video sau audio.

Va fi oferită telefonic consiliere socială/emoţională copiilor/părinţilor/aparţinătorilor pentru a depăşi această situaţie.

În ceea ce priveşte protecţia copiilor cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate, Salvaţi Copiii precizează că vor fi continuate intervenţiile de consiliere psihologică şi socială a copiilor şi părinţilor din ţară/aparţinătorilor prin WhatsApp – Video Call. Dincolo de problemele generale tratate în cadrul şedinţelor de consiliere, vor fi abordate aspecte legate de modul de gestionare a anxietăţii, având în vedere şi specificul acestui grup ţintă – unii copii au părinţii în zone „roşii” în ceea ce priveşte COVID-19.

Echipele locale din 14 judeţe vor monitoriza permanent (telefonic) situaţia copiilor/familiilor care sunt în atenţia Salvaţi Copiii.

Va fi acordat sprijin material prin tichete sociale pentru aproximativ 260 de copii care frecventau zilnic programul de suport educaţional şi beneficiau de masă zilnică anterior acestei perioade.

Referitor la centrele de consiliere psihologică, Salvaţi Copiii menţionează că serviciile de consiliere vor fi acordate online şi telefonic.

În ceea ce priveşte protecţia copiilor refugiaţi, Salvaţi Copiii anunţă că au fost distribuite pachete cu materiale educative şi recreative copiilor din centre, precum şi produse igienico-sanitare.

Organizaţia precizează că va continua să ofere consiliere copiilor şi tinerilor prin intermediul emailului, Facebook şi prin alte metode de comunicare online.

Linia de raportare esc_ABUZ rămâne funcţională.

ONG-ul pune la dispoziţia beneficiarilor linii directe de consiliere şi sprijin, precum şi resurse educaţionale care să îi ajute pe copii să rămână conectaţi la procesul educaţional. 1.600 de copii şi 1.250 de părinţi sau persoane în grija cărora sunt copiii vor beneficia de servicii de suport: sprijin educaţional, psihologic sau social online sau telefonic, suport material de urgenţă.

3.500 de copii şi 140 de cadre didactice vor beneficia de resurse online pe teme de educaţie pentru sănătate.

Cele 3.300 de cadre didactice colaboratoare ale programului Ora de Net vor primi suport în folosirea resurselor digitale pentru a facilita procesul educaţional.

Sursa – agerpres.ro

Cele mai citite

Related Articles