Salariile din învăţământ cresc cu 15% de la 1 decembrie

sorin_cimpeanu

Tot personalul din învățământ va beneficia de o creștere salarială, pe lângă cele primite în acest an, astfel că pe 2015 majorările din acest sector ajung în medie la 26,7%, a anunțat, luni, la Palatul Victoria, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după negocieri cu sindicatele de resort.

Există susținere pentru Educație la nivelul Guvernului, al premierului, al Ministerului de Finanțe și al Ministerului Muncii. În acest sens, a fost acceptată solicitarea ca în Educație — după ce s-au acordat creșterile salariale de 10% pentru personalul didactic și didactic auxiliar de 5% în martie, 5% în septembrie, după ce s-au acordat 12% pentru personalul nedidactic în luna august — să se mai acorde în acest an, începând cu 1 decembrie, o creștere de 15% pentru tot personalul din învățământ, didactic, didactic auxiliar și nedidactic„, a precizat ministrul Educației.

Cîmpeanu a adăugat că efortul bugetar pentru aplicarea acestei majorări salariale este de 1,7 miliarde de lei.

Este vorba de 221.000 personal didactic și didactic auxiliar, la care se adaugă 53.000 personal nedidactic în învățământul preuniversitar, la care se adaugă 30.000 de persoane din învățământul universitar, 23.000 de persoane personal didactic și 7.000 de persoane angajate ca nedidactic. În total, 304.000 de persoane vor beneficia de aceste creșteri salariale de 15%, peste cele deja acordate de 10%, respectiv 12% în anul 2015. Practic, din acordul semnat anul trecut cu Guvernul României de către sindicate s-au acordat în 2015 creșterile salariale de 10% prevăzute inițial pentru 2016, la care s-au adăugat încă 5% peste cele 10%, conform solicitării sindicatelor„, a mai precizat ministrul Educației.

Aceste creșteri salariale vor fi acordate prin ordonanță de urgență, care va fi promovată în luna octombrie, dar se discută separat și despre Legea salarizării în sectorul bugetar, în care eventualele creșteri salariale sunt separate de cele aprobate până acum.

Legea salarizării unitare în sectorul bugetar conține și numele de unitar. Deci, vor fi creșteri salariale la fel ca pentru toți ceilalți bugetari și în Sănătate, și în Educație, independent de aceste creșteri„, a completat el. (AGERPRES)

Sursa foto: edu-news.ro

De același autor

Related Articles