Salarii înainte de Paşte doar pentru UNII BUGETARI. Iată aici lista instituţiilor care vor plăti lefurile joi, 5 aprilie! Profesorii nu sunt pe listă

Nu toţi bugetarii îşi vor primi salariile înainte de Paşte. Joi este ultima zi lucrătoare înaintea Sărbătorilor Pascale, după ce Vinerea Mare a devenit zi liberă, conform Codului Muncii. Conform Ordinului ministrului Finanţelor 35 de instituţii ale statului vor plăti în data de 5 aprilie salariile aferente lunii martie 2018. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că deși a fost asigurat cadrul legal, mulți nu și-au manifestat interesul. „La lista adăugată ieri în Monitorul Oficial nu se mai poate adăuga nimic„, a precizat Teodorovici.

Profesorii se numara printre categoriile de angajati care nu isi vor primi salariile inainte de Paste. Ministrul Educatiei, Valentin Popa, a declarat ca institutia pe care o conduce nu a avut timpul necesar pentru intocmirea hartiilor, in timp ce ministrul Finantelor Eugen Teodorovici a declarat ca s-a creat cadrul legal, dar multi nu si-au manifestat interesul pentru a primi banii de sarbatori.

Am discutat cu fiecare instituție în parte. Ministerul de Finanțe a creat cadrul legal în baza căruia să se poată da înainte de Paște acest salariu. Mulți nu și-au manifestat interesul, iar decizia a fost alta de la caz, la caz. Noi ca minister de Finanțe am asigurat cadrul legal. La lista adăugată ieri în Monitorul Oficial nu se mai poate adăuga nimic. Ministerele care vor primi salariul înainte de Paște au contactat directorul general al Direcției Regionale al Finanțelor, iar acest lucru s-a întâmplat și la nivel local. În această plată intră doar salariile, nu și indemnizațiile„, a spus Eugen Teodorovici.

Lista instituţiilor publice care vor plăti salariile în data de 5 aprilie 2018, înainte de Paşti.

Premierul Viorica Dancilă a anunţat marţi, la Parlament, că salariile bugetarilor vor fi virate saptamana aceasta, insa pensiile nu vor intra pana de Paste, deoarece va fi o perioada foarte mare pana cand se va încasa următoarea pensie.

Salariile vor intra săptămâna aceasta, înainte de Paşte, pensiile nu şi am să explic de ce. Pensiile se dau între 14 şi 27 ale lunii. Dacă le dăm acum, va fi o perioadă foarte mare până când pensionarii vor lua următoarea pensie. În plus, de abia am terminat cu pensiile pe luna trecută şi este foarte greu să tipărim fluturaşii de pensie„, a anunţat premierul Viorica Dăncilă.

Sursa: romaniatv.net

1 COMENTARIU

 1. Acest text : „insa pensiile nu vor intra pana de Paste, deoarece va fi o perioada foarte mare pana cand se va încasa următoarea pensie.”…..
  anunţat premierul Viorica Dăncilă.
  Mă revoltă!
  Peste 18 ani , vor fi si mai puțin bani de pensii.
  Românii pleaca !
  Şi …NU CĂ VOR !!!!!

  Şiii… pentru cei care se laudă că sunt patrioți ,ca se poate dacă vrei (să AI …SĂ O DUCI BINE ),
  că nu sunt laşi ,
  trădători de țară ..
  Vreau să le transmit (nu bag mâna în foc)
  Că. …. Nu o să se bucure de o pensie „călduroasă”
  Nu …”puşcă matematic”

  Sunt prea mulți „laşi” tineri care au plecat !
  Inclusiv copiii celor care afirma ca „se poate”

  Nu mă refer la omul simplu , pentru care am respect ,
  Omul …
  care Are …
  dar munceşte zi lumina

  Sper …
  Sa nu fiu asistat(la pensie) financiar de nici un stat
  Pentru ca sunt un
  „Laş „

Comments are closed.