concediu_medical_40578700

Salariaţii nu mai pot fi verificaţi la domiciliu atunci când se află în concediu medical, potrivit unui act normativ intrat, vineri, 10 iulie, în vigoare.

Aceste controale puteau fi facute în cazurile în care existau suspiciuni cu privire la acordarea concediilor de incapacitate temporara de munca, scrie avocatnet.ro.

Legea nr. 183/2015, prin intermediul careia se elimina posibilitatea verificarilor la domiciliul salariatilor aflati în concediu medical, a fost publicata în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 496 din 7 iulie si a intrat în vigoare astazi.

Salariatii au dreptul, conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, sa beneficieze de concediu medical si de indemnizatie pentru incapacitatea temporara de munca provocata de bolile obisnuite sau de accidentele suferite în afara muncii.

Pâna ieri, pe durata concediului medical, prezenta acestora la domiciliu putea fi verificata de catre autoritati între anumite intervale orare ale zilei.

Daca angajatii nu erau gasiti acasa sau pur si simplu refuzau controlul, acestia riscau sa nu le mai fie platita indemnizatia de incapacitate temporara de munca.

sursa Digi 24.ro

foto: romaniatv.net