Începe Programul RABLA, ediţia 2019. Este cel mai longeviv programul guvernamental şi a ajuns anul acesta la cea de-a 15-a ediţie. Cei interesaţi au de asemenea parte de noutăţi, potrivit Radio România Actualităţi.

Începând de astăzi, cei interesaţi se pot înscrie pentru achiziţionarea unei maşini noi. Practic, vor putea merge la producătorii validaţi, în vederea îndeplinirii formalităţilor de înscriere.

Anul acesta, programul RABLA beneficiază de un buget de 322 de milioane de lei, pentru aproximativ 35.000 de vouchere.Cea mai importantă modificare pe care o aduce programul anul acesta este că Inspecţia Tehnică Periodică nu mai este obligatorie pentru maşinile care vor fi duse la casat.

Pe oameni ajunsese să-i coste mai mult ITP-ul pentru maşinile pentru maşinile mai vechi de 8 ani, pe care le aveau prin curţi, decât voucherul pe care-l primeau în program, declara recent ministru mediului, Graţiela Gavrilescu.

Anul acesta a ajuns la a patra ediţie şi Programul RABLA PLUS, destinat cumpărării de maşini electrice şi hibride. Acesta va avea un buget de 93 de milioane de lei, care poate fi accesat atât de persoane fizice, cât şi de cele juridice.

Pentru a stimula achiziţia vehiculelor electrice, Administraţia Fondului pentru Mediu finanţează, cu 90 de milioane de lei, achiziţia şi instalarea de staţii de încărcare performante în municipiile reşedinţă de judeţ.