Românii pot investi în titlurile de stat Tezaur și în luna ianuarie 2021

Ministerul Finanţelor Publice emite, începând cu 4 ianuarie 2021, 3 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturitaţi de 1, 3 şi 5 ani şi dobânzi de 3,25%, 3,5% şi 3,75%.

Titlurile de stat pot fi cumparate:

Între 4-27 ianuarie de la unitaţile Trezoreriei Statului;

Între 4-25 ianuarie prin Compania Naţională Poşta Română pentru mediul rural şi 4-26 ianuarie pentru mediul urban prin Compania Naţională Poşta Româna.

Titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominala de 1 leu. Dobânda este platită la termenele prevazute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpara în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii. A fost eliminata plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transfera moştenitorilor, care prezintă documentele legale ce le atesta calitatea. Alternativa de economisire a Ministerului Finanţelor Publice se bucura de un interes crescut al românilor, veniturile/câştigurile aferente fiind neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor Publice în calitate de emitenţ ca urmare a emisiunii de titluri de staţ vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

De același autor

Related Articles