Românii pot investi din nou, începând de luni, în titlurile de stat Tezaur

Românii pot investi din nou, începând de luni, în titlurile de stat Tezaur, cu maturitati de 1 si 3 ani, si dobânzi anuale neimpozabile de 6 si, respectiv, 6,85% – anunţă Ministerului Finanţelor.

Acestea au valoare nominala de un leu, sunt transferabile şi se pot răscumpara în avans. Cei interesaţi le vor putea cumăra până pe 9 mai, atât online, prin Spatiul Privat Virtual, cât şi de la unităţile Trezoreriei sau ale Poştei Române. Fondurile obţinute de stat vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia sunt publicate la secțiunea Datorie publicăwww.posta-romana.ro.

Sursa foto:Ministerul Finantelor Publice

Cele mai citite

Related Articles