Românii pot accesa de astăzi, o nouă tranşă de titluri de stat Tezaur

Românii pot accesa, de astăzi, o nouă tranşă de titluri de stat Tezaur, cu maturităţi de un an şi trei ani, cu dobânzi anuale de 6,3% şi, respectiv, 7,2%, informează Ministerul Finanţelor.

Titlurile au valoare nominală de un leu şi pot fi cumpărate până la 14 septembrie online, numai de persoanele fizice care sunt înregistrate în Spaţiul Privat Virtual (SPV) pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului. Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Fiecare emisiune de titluri de stat pe care o punem la dispoziție ne arată interesul românilor pentru oportunități solide de a economisi în siguranță. În cadrul ediției anterioare a TEZAUR, peste 30.000 de români au ales să investească aproape 1,4 miliarde de lei. Randamentul atractiv și riscurile minime fac din acest instrument o modalitate foarte bună de a face economiile să producă, fiind un instrument accesibil în care nu există restricții privind suma ce poate fi depusă”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Sursa foto: Ministerul Finantelor

De același autor

Related Articles