România va ataca la Curtea de Justiţie pachetul Mobilitate 1

România intenţionează să atace la Curtea de Justiţie a Uniunii Euorpen aşa-numitul pachet Mobilitate 1, adoptat de eurodeputaţi, pe motiv că mai multe prevederi ale normelor revizuite sunt discriminatorii.

Ministerele de Externe şi al Transporturilor arată, într-un comunicat, că au semnalat repetat pe parcursul negocierilor că unele prevederi ale pachetului afectează funcţionarea pieţei interne, transportul rutier în uniune, dar şi obiectivele legate de schimbările climatice.

Comisia Europeană anunţă că vor exista studii de impact privind aceste prevederi, dar pachetul va intra în vigoare în curând.

Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, spune că autorităţile române au dreptul să atace prevederile care aduc atingere obiectivelor pactului ecologic şi concurenţei pe piaţa unică.

Adina Vălean: Rezerva pusă practic de Comisia Europeană, de către mine, la încheierea negocierilor, cel puţin aceste două prevederi ar putea să nu fie în acord cu ambiţiile prezentate în Green Deal şi de asemenea cu buna funcţionare a pieţei unice europene.

De același autor

Related Articles