România ar putea semna, luna viitoare, un acord cu Serbia pentru a construi viitoarea autostradă Timişoara – Belgrad

România ar putea semna, luna viitoare, un acord cu Serbia, pentru a construi viitoarea autostradă Timişoara – Belgrad, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. El a avut vineri o întâlnire la Moraviţa, cu partea sârbă, pentru a discuta despre acest proiect.

S-au depăşit majoritatea punctelor care erau cu semnul întrebării, atât din partea noastră, cât şi din partea sârbă. Urmează ca în următoarele două săptămâni să se finalizeze acordul bilateral dintre România şi Serbia, astfel încâţ cu ocazia vizitei pe care o voi avea la Belgrad, să pot să semneze acest acord bilateral cu omologul sârb, iar iltimele semne de întrebare legate de realizarea acestui proiect să fie înlăturate şi odată cu semnarea acordului bilateral să putem să intrăm în linie dreaptă pentru realizarea acestui proiect, a declarat Grindeanu.

Valoarea studiului de fezabilitate depăşeşte 14 milioane de lei şi este finanţat în proporţie de 85% din fonduri europene, iar 15% contribuţie proprie. Durata contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate este de 32 de luni.

De același autor

Related Articles