Reuniune UE- SUA în cadrul preşedinţiei române a Consiliului UE

La Bucureşti se desfăşoară, astăzi, reuniunea Uniunea Europeană – Statele Unite, la nivel ministerial, în domeniul Justiţie şi Afaceri interne, eveniment organizat în cadrul preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene.

Vor participa la eveniment comisarii pentru justiţie, Vera Jourová, pentru migraţie şi afaceri interne, Dimitris Avramopouloş şi pentru securitatea Uniunii, Julian King. În premieră, va fi prezent şi procurorul general al Statelor Unite, William Barr.

În cadrul evenimentului este urmărită aprofundarea dialogului cu partenerul transatlantic pe teme de actualitate şi cu impact asupra cooperării Uniunea Europeană – Statele Unite, cum ar fi accesul transfrontalier la probele electronice şi diverse aspecte ale cooperării judiciare în materia penală; de exemplu, extrădare sau asistenţa judiciară reciprocă.

De asemenea, în contextul mai larg al combaterii terorismului, preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene are în vedere explorarea posibilităţilor legislative sau non-legislative din sfera justiţiei, în vederea combaterii radicalizării şi a discursului bazat pe ură.

Sursa – romania-actualitati.ro

De același autor

Related Articles