Reuniune specială task force la Palatul Victoria, convocată de premier

La Palatul Victoria are loc de la această oră o reuniune specială task force, convocată de premierul Nicolae Ciucă şi dedicată crizei generate de agresiunea militară rusă în Ucraina.

La ședință, participă miniștrii apărării, de externe, de finanțe, al afacerilor interne, al energiei, transporturilor, sănătății și muncii.

Ieri, șeful executivului s-a deplasat la Punctul de Trecere a Frontierei Siret din județul Suceava pentru a se interesa de modul cum este gestionată situația refugiaților de război ucraineni.

El a declarat că este nevoie de o bună coordonare a acțiunilor în sprijinul celor care au nevoie de ajutor și le-a mulțumit organizațiilor neguvernamentale pentru implicare.

Între timp, autoritățile au anulat obligația de carantinare a cetățenilor ucraineni care intră în România și au decis să le acorde toate serviciile medicale în caz de nevoie.

Aflat alături de premier, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a precizat că instituția pe care o conduce împreună cu administrațiile locale și spitalele vor lua măsuri suplimentare pentru a-i sprijini medical pe refugiații ucraineni.

romania-actualitati.ro

De același autor

Related Articles