Regulament şcolar pentru părinţi şi profesori

pricopie-2014-2015

Fără tutun, alcool, brichete în şcoală şi interdicţia de a folosi telefoanele mobile în timpul orelor sunt doar câteva dintre regulile pe care elevii trebuie să le respecte cu stricteţe anul acesta. Noul regulament şcolar vine cu obligaţii şi pentru părinţi şi profesori.

Demult, elevii erau verificaţi dacă poartă uniformă, au ecusonul în piept şi unghiile tăiate. Acum au altă grijă. Ca tinerii să nu intre în clase cu droguri, tutun, alcool şi să nu aibă telefonul dechis în timpul orelor. Asta prevede noul regulament şcolar. De asemenea, elevii nu au voie să participe la acţiuni de protest sau să mai părăsească, în timpul pauzelor, curtea unităţii de învăţământ.

Liceenii pot fi exmatriculaţi pentru absenţe, în timp ce, în cazul elevilor de şcoală generală, pot fi amendaţi părinţii.

Dacă nu au bani să plătească, aceştia pot presta muncă în folosul comunităţii. Despre toate aceste schimbări, elevii nu prea ştiu, dar le consideră bine venite.

Regulamentul nu le mai permite părinţilor să motiveze absenţele pe propria răspundere pentru o perioadă mai mare de trei zile, dar au dreptul să conteste orice notă obţinută la teze şi lucrări.

Profesorii, la rândul lor, trebuie să aibă o ţinută decentă şi să justifice calificativele date. Chiar dacă este încă în dezbatere, noul regulament va fi pus în aplicare anul acesta.

Sursa foto: fullonline.ro

(RRA)

De același autor

Related Articles