Regele Spaniei – bun prieten al României

Regele Felipe VI a fost invitat să viziteze România de către preşedintele României Klaus Werner Iohannis anul viitor. Invitaţia a fost transmisă de ambasadorul George Bologan cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Spaniei.

Cu această ocazie, şeful statului spaniol a apreciat comunitatea românească din Spania. Ambasadorul George Bologan a întăriţ la rândul său, rolul acesteia şi a subliniat totodată că familiile mixte sunt fundamentul uman al relaţiei privilegiate dintre România şi Spania.

În cadrul discuţiilor, au fost atinse aspecte de interes geopolitic actual, precum Ucraina şi viitorul Europei, nevoia întăririi identităţii europene, inclusiv cu accent în perspectivă pentru cetăţenia europeană, comună tuturor statelor membre.

Cooperarea multidirecţională, academică, economică, politică şi organizarea unei şedinţe comune de guvern s-au aflaţ de asemenea, pe agenda discuţiilor.

Întâlnirea s-a desfăşurat într-o atmosfera deschisă, cordială care a reconfirmat că Regele Spaniei este un prieten al României.
Ceremonia prezentării scrisorilor a avut loc într-un cadru solemn, de excepţie, consacrat în secolul al XVIII-lea
.

Spania va avea un rol important pe agenda internaţională în perioada următoare cu prilejul organizării Summit-ului NATO de la Madrid, precum şi anul viitor cu ocazia deţinerii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

De același autor

Related Articles