Reducerea CAS, dezbătută azi de preşedinte şi premier

Traian-Basescu2
Premierul Victor Ponta va discuta, luni, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Traian Băsescu despre reducerea contribuţiei de asigurări sociale cu cinci puncte la angajator.
Premierul Victor Ponta va discuta luni după-amiază la Palatul Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu despre reducerea contribuţiei de asigurări sociale cu 5% la angajator.
Discuţia va avea loc după ce preşedintele a exprimat îndoieli în ceea ce priveşte oportunitatea reducerii CAS, invitând membrii guvernului la consultări pe această temă.
Anterior, Victor Ponta a precizat că membrii executivului nu vor merge la Palatul Cotroceni pentru că reducerea CAS a fost adoptată prin lege de parlament, însă şi-a exprimat disponibilitatea de a avea el un dialog cu preşedintele Băsescu despre acest subiect.
Efectele reducerii CAS, pozitive asupra economiei
Ministrul finanţelor, Ioana Petrescu, a apărat într-o intervenţie la Radio România Actualităţi justeţea măsurii de reducere a CAS la angajator propusă de Guvern şi adoptată de Parlament.
Ea a dat asigurări că bugetul de stat poate suporta impactul reducerii acestei taxe, contrazicându-l astfel pe preşedintele Traian Băsescu.
“De la 1 iulie nu eram convinsă că avem resursele în buget pentru acest an. De la 1 octombrie ştiu că avem resursele pentru acest an şi există resurse şi pentru 2015 şi deja pe termen mediu şi lung efectele reducerii CAS vor duce la efecte pozitive asupra economiei, şi atunci acel impact bugetar calculat contabil va fi mult prea mic. Ideea este, la început, până când se văd aceste efecte, să fim siguri că există resurse în buget” a declarat Ioana Petrescu.

Sursa: RRA

De același autor

Related Articles