Recomandări pentru evitarea aglomerațiilor la frontieră

Poliţia de Frontieră preconizează o creştere a numărului de persoane şi autoturisme care vor tranzita graniţele cu Republica Moldova, Bulgaria şi Ungaria, pe măsură ce se apropie sărbătorile pascale.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Alexandra Popescu, recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei, pentru a se evita aglomeraţia şi creşterea timpilor de aşteptare.

Alexandra Popescu spune că s-a suplimentat personalul care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, iar în punctele de frontieră importante au fost detaşaţi lucrători din cadrul aparatelor centrale ale structurilor teritoriale, precum şi din cadrul Inspectoratului General.

Va fi folosită la maximum infrastructura punctelor de trecere a frontierei în limita configuraţiei acestora şi în funcţie de valorile de trafic se vor crea fluxuri suplimentare de control în punctele de frontieră, pe sensul de intrare sau de ieşire din ţară, după caz.

Cea mai simplă metodă de a evita aglomerația în vămi

Vă reamintim că foarte utilă este aplicaţia de trafic online a poliţiei de frontieră, unde sunt afişaţi timpii de aşteptare, astfel încât şoferii pot să-şi reconfigureze traseul către vămi mai puţin aglomerate.

Aplicaţia on-line pusă la dispoziția românilor de poliția de frontieră prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp (calculată în funcție de valorile de trafic înregistrate la un moment dat, circumstanțele locale și tipul de control adoptat inclusiv de autoritățile vamale). Valorile afișate pot suferi modificări în funcție de dinamica traficului și situaţia operativă înregistrată în punctul de trecere, respectiv la un moment dat și nu exclud inițierea (efectuarea) unor controale de frontieră amănunțite. Poți accesa aplicația aici.

1 COMENTARIU

  1. Purtatorul de cuvant sa transmita celor din birouri sa le spuna politistilor de frontiera sa-si faca treaba, nu sa se-nvarta de colo-colo sau sa stea de vorba cate 5-6 la un loc, iar cetatenii sa astepte cate 2-3 ore in vama de la Giurgiu.

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles