Raed Arafat: Suntem mai bine pregătiți în fața unui nou val de infectări cu coronavirus

Un nou val de infectări cu coronavirus e posibil în această toamnă, pe fondul reluării activităţilor după vacanţă, spun medicii, dar, de această dată, suntem cu toții mai pregătiţi.

Măsurile de prevenire trebuie aplicate în continuare, inclusiv în școli. Ele includ igiena mâinilor, folosirea dezinfectanţilor, evitarea aglomeraţiei și aerisirea spaţiilor. O altă lecţie învăţată în pandemie este modul mai bun de organizare a Unităţilor de Primiri Urgenţe, a afirmat secretarul de stat Raed Arafat, care a explicat că mecanismul introdus în timpul crizei sanitare este folosit acum în mod curent şi continuă să fie îmbunătăţit:

Modul în care au împărțit UPU-rile când ai o problemă de infecțioase și care trebuie să primești și bolnavii care sunt contagioși, modul în care au izolat zonele respective, modul în care au reorganizat circuitele, modul în care au organizat triajul, după care modul în care s-au organizat ei în interiorul UPU, adică toți medicii care au lucrat acolo au învățat anumite chestii cu care nu s-au confruntat înainte, extinderea UPU-urilor cu un cort în afară, care să fie suplimentar pentru UPU, astea toate erau aspecte care au fost necesare când a fost o situație critică.

De același autor

Related Articles