Anul acesta, serviciile de ambulanţă din ţară vor primi 800 de maşini, în urma unei licitaţii care a avut loc, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Licitaţia pentru încă 500 de autospeciale pentru pompieri este în curs de finalizare. De asemenea, se mai doreşte dotarea ISU cu 60 de maşini de descarcerare, trei elicoptere şi maşini pentru incendiile de pădure.

Secretarul de stat, doctor Raed Arafat, a spus că achiziţiile de dotări pentru inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din ţară urmăresc înlocuirea maşinilor vechi, dar şi obţinerea de autospeciale noi, care să eficientizeze munca salvatorilor.

Licitaţiile au fost finalizate la ambulanţe, toate, de către ISU. Anul ăsta ne aşteptăm la aproximativ 800 de maşini din toate categoriile pentru serviciile de ambulantă, maşini de transport, deci pe lângă asta, mai este achiziţia de maşini de pompieri, unde este un acord cadru pe vreo 1000 de maşini. Pentru 500 avem fondurile, asta e clar. Este în curs de finalizare licitaţia deja. Mai e o licitaţie în curs de realizare, 60 de maşini de descarcerare care să înlocuiască maşinile vechi. Deci mai sunt şi alte dotări, centre mobile de comandă, drone, maşini pentru incendiile de pădure.