Rabla Electrocasnice se întoarce! – Ce s-a modificat și cum se poate participa?

Ediția a doua, din 2021, a programului de înlocuire a echipamentelor casnice vechi, a început astăzi, vineri 19 noiembrie, și până joi 25 noiembrie, inclusiv, se desfășoară etapa de înregistrare a beneficiarilor.

Rabla pentru Electrocasnice vine și cu schimbări, cum ar fi introducerea unor noi clase energetice pentru televizoare, o prevedere nouă în program, privind caracterul nominal şi netransmisibil al voucherelor și scurtarea etapelor de generare a tichetelor de la două săptămâni la una singură.

Etapele programului

Programul se va desfășura în 4 etape principale, Una de înscriere a doritorilor și trei în care cei înscriși își pot genera voucherele, fiecare etapă având buget distinct și fiind destinată pentru categorii diferite de aparatură.

Iată programul complet al Programului Rabla Electrocasnice, ediția decembrie 2021, potrivit site-ului RablaElectrocasnice.ro:

  1. etapa de înregistrare a beneficiarilor: 19 noiembrie, ora 10:00 – 25 noiembrie, ora 23:59;
  2. prima etapă de oferire a voucherelor: 25 noiembrie, ora 10:00 – 2 decembrie, ora 23:59. În această etapă poți genera vouchere pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și aparate frigorifice. Buget: 14.000.000 de lei;
  3. a doua etapă de oferire a voucherelor: 3 decembrie, ora 10:00 – 9 decembrie, ora 23:59. Acum poți genera vouchere pentru televizoare, laptopuri și tablete. Buget alocat: 14:000.000 de lei;
  4. a treia etapă de oferire a voucherelor: 10 decembrie, ora 10:00 – 16 decembrie, ora 23:59. Această ultimă etapă este dedicată aparatelor de aer condiționat, uscătoarelor de rufe și aspiratoarelor. Buget: 6.000.000 de lei.

Ca noutate, cele 3 etape în care se pot genera vouchere rabla electrocasnice durează o singură săptămână, nu două. Este de înțeles, deoarece fondurile probabil trebuie să se utlizeze până la final de an.

Cum te poți înscrie

Dacă nu ai deja un cont creat în aplicația Rabla Electrocasnice în cadrul ediției precedente, atunci ai acum șansa să-ți creezi unul. Începând de vineri, 19 noiembrie, ora 10:00 ai la dispoziție mai multe zile în care îți poți face contul.

Adresa la care trebuie să te înscrii este aceasta:

electrocasnice.afm.ro

Contul îl vei putea face doar începând de pe 19 noiembrie, ora 10:00, până pe 25 noiembrie, ora 23:59. Ulterior nu îți vei mai putea crea cont și nu vei putea participa la niciuna dintre etapele de generare a voucherelor Rabla Electrocasnice din decembrie 2021. Așadar, nu rata etapa înscrierii, dacă vrei să beneficiezi de un astfel de voucher.

Șanse egale – fără grabă

Din grabă, unii doritori de vouchere au introdus date eronate când și-au creat contul. Fie au greșit adresa de e-mail, fie telefonul, fie CNP-ul. Vă reamintim că pentru crearea contului Rabla Electrocasnice, trebuie să introduci mai multe date personale.

Important: nu contează ordinea înscrierilor! Fie că ești primul care te înscrii, fie că ești ultimul, ai aceeași șansă. Din 19 noiembrie nu se oferă voucherele, ci doar posibilitatea să-ți creezi contul pentru a le genera ulterior. Îți recomandăm să completezi cu mare atenție datele personale și să le verifici temeinic, înainte de a trimite formularul de înscriere. Dacă vei greși ceva, este destul de complicat să repari erorile:

Greșești numărul de telefon? Nu vei primi SMS-ul de confirmare pentru crearea cu succes a contului.

Greșești CNP-ul? Nu-l mai poți schimba din aplicație;

Greșești adresa de email? Dacă nu o știi pe cea introdusă, nu te mai poți loga în cont, iar CNP-ul tău va fi asociat cu adresa greșită de email.

Sunt multe câmpuri de completat și tot atâtea locuri unde neatenția poate conduce la greșeli. Reluăm recomandarea de a verifica datele introduse înainte de timiterea lor.

Doar în etapele următoare, care încep pe 25 noiembrie, 3 decembrie, respectiv 10 decembrie, este cazul să nu ratezi ora de start. Atunci orice minut poate face diferența între a obține voucherul sau a-l rata (din cauza epuizării bugetului alocat etapei).

sursa: rablaelectrocasnice.ro

De același autor

Related Articles