Conducerea centrală a PSD stabileşte strategia pentru sesiunea extraordinară a Parlamentului în care cabinetul Orban îşi va angaja răspunderea pentru proiectul privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Social democraţii au anunţat deja că vor depune imediat o moţiune de cenzură pe această temă. Secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, a afirmat, astăzi, că vor fi purtate discuţii cu parlamentari independenţi şi cu cei din PRO România pentru susţinerea acestui demers.

El a precizat că, în cazul în care moţiunea va fi adoptată în Parlament, PSD susţine varianta unui guvern de uniune naţională, care să asigure tranziţia până la alegerile legislative din toamnă.   

Paul Stănescu: Pentru că nu suntem de acord ca să schimbe regula în timpul jocului. Deci, e un atentat la democrație ceea ce face guvernul Orban la această oră. Atentat la democrație, pentru că ei în momentul în care se vorbea de justiție și, sigur, liderul nostru la acea vreme avea o problemă cu justiția se legau cu lanțuri în Parlamentul european, exact același lucru facem și noi.

Tot astăzi, social democraţii discută şi despre convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor în care ar urma să se dezbată proiectul privind abrogarea pensiilor speciale, cu excepţia celor pentru militari şi poliţişti.