PSD va depune în parlament cea de-a doua moţiune de cenzură la adresa guvernului Orban

La parlament este ziua când PSD va depune cea de-a doua moţiune de cenzură la adresa guvernului Orban în mai puţin de un an. Vor demiterea guvernului şi parlamentarii de la ALDE şi PRO România, în timp ce UDMR încă nu s-a decis.

Moţiunea este criticată de USR şi PMP; care, la fel ca şi liberalii, spun că nu este momentul pentru înlocuirea guvernului în plină epidemie şi cu puţin timp înainte de începerea şcolii şi de alegerile locale.

PSD încearcă demiterea guvernului, motivând că premierul nu a găsit soluţii pentru şcoli, sănătate sau economie.
Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD: ”Aţi scăpat totual situaţia de sub control, aţi eşuat în gestionarea pandemiei, aţi eşuat în relansarea economiei, v-au interesat doar alegerile şi cât mai multe funcţii pentru rude şi pentru clientela din partid, dar pentru români – nimic!

Liberalii, însă, nu dau mari şanse demersului anunţat de PSD, pentru care este nevoie de 233 de voturi în parlament.
Daniel Fenechiu, liderul senatorilor PNL: ”Moţiunea nu e altceva decât un gest democratic, altminteri constituţional, dar care, în pragul alegerilor locale, nu este altceva decât o mişcare populistă.

Susţinută de parlamentarii PRO România şi ALDE, încercarea de demitere a guvernului este criticată de reprezentanţii PMP şi USR. Ei spun că momentul nu este oportun, suntem în plină criză sanitară, aproape de deschiderea anului şcolar, iar alegerile locale trebuie organizate în 27 septembrie.

De același autor

Related Articles