Protest de amploare al transportatorilor față de majorările RCA

protestUn protest de amploare este anunţat în Bucureşti între orele 10:00 şi 15:00, iar traficul rutier din zona de nord a Capitalei se preconizează a fi extrem de aglomerat.

Nemulţumiţi de creşterea preţului asigurării auto obligatorii RCA, transportatori din toată ţara se vor aduna în Piaţa Victoriei, unde se află sediul Guvernului, venind dinspre Drumul Naţional 1, pe Bulevardul Kiseleff. Organizatorii pot aduce, teoretic, la protest până la 7.000 de vehicule, însă purtătorul de cuvânt al Primăriei Bucureştiului, Alexandru Ichim spune că în Piaţa din faţa Guvernului nu pot intra mai mult de 1000 de autovehicule de capacitate medie:

Alexandru Ichim: Numărul participanţilor la acest eveniment va fi dimensionat strict cât perimetrul Pieţei Victoriei permite acest lucru. Asta înseamnă că în momentul în care Piaţa Victoriei şi Bulevardul Kiseleff s-au aglomerat de maşinile participanţilor la acest eveniment, Jamdarmeria şi forţele de ordine au dispoziţia să blocheze accesul în piaţă. În mod tradiţional, în Piaţa Victoriei şi pe Bulevardul Kiseleff intră un număr maxim de 800 de autovehicule grele şi un maxim de 1.500 de autovehicule uşoare.

Nu doar Piaţa Victoriei va fi ocupată mâine de autovehiculelor protestatarilor, ci şi prima bandă a Şoselei Kiseleff. Camioanele grele nu vor veni în Piaţa Victoriei, ci vor rămâne pe centura Bucureştiului, întrucât proprietarii ar trebui să plătească o suprataxă.

Vasile Ştefănescu, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România: Protestul se va ţine astăzi. Împreună cu primarul general am agreat un număr de 6-7 mii de maşini, care vor manifesta în Piaţa Victoriei până la umplerea spaţiului alocat pentru manifestaţia de mâine. Iar restul care nu vor încăpea în acel perimetru se va duce şi va urma cursul zilei respective. Venim cu autocare, taxiuri şi autocamioane. Autocamioanele vor fi pe linia de centură, la marginea Bucureştiului – avem puncte de strângere. Ele vor veni eşalonat, când se va umple nu se va mai intra. Timpul de protest s-a modificat între ora 9:00 şi ora 15:00.

De același autor

Related Articles