Autoritatea Electorală Permanentă pregăteşte un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru implementarea votului prin corespondenţă şi a votului anticipat, la alegerile prezidenţiale din toamnă.

Preşedintele instituţiei, Florin Mituleţu Buică, a declarat pentru Radio România Actualităţi, că săptămâna viitoare proiectul va fi discutat cu organizaţiile neguvernamentale, cu executivul şi cu Administraţia Prezidenţială.

Florin Mituleţu Buică: „Votul prin corespondenţă este realizabil şi există timp suficient ca cetăţenii să se preînscrie iulie, august, septembrie şi, în perioada următoare, să aibă opţiunea de a trimite plicul către ţară.

Pentru turul întâi, vor primi plicul şi toate materialele necesare votării, inclusiv buletinul de vot.

Pentru turul al doilea, existând posibilitatea ca autoritatea să creeze un site de pe care misiunile diplomatice, secţiile consulare, vor printa buletinul de vot pentru turul doi şi să îl utilizeze pentru votul anticipat.”

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente a adăugat că votul electronic nu va putea fi folosit la alegerile prezidenţiale din acest an, deoarece implicaţiile tehnice depăşesc, în prezent posibilităţile, relatează Rador.