Proiect de lege pentru șoferi. Ar putea să-și programeze perioada când predau permisul de conducere

Şoferii care încalcă legea ar putea decide când să rămână pietoni. Aceasta  propunerea unui parlamentar, care vrea să schimbe Codul Rutier.

Proiectul de lege,  care a fost deja depus la Senat, le permite şoferilor să îşi programeze perioada în care predau permisul de conducere. În funcţie de nevoi. Pot alege 90 de zile în care să nu mai conducă, oricând în următoarele 12 luni de la săvârşirea contravenţiei.

Iniţiatorul proiectului de lege, senatorul Alexandru Băișanu spune că s-a gândit în primul rând la şoferii profesionişti, care, odată ce îşi pierd permisul – îşi pierd şi venitul: „Ar fi bine sa se gaseasca o solutie, la fel cum e in Belgia, Franta sau Germania ca cel care a gresit sa plateasca intr adevar dar sa aiba posibilitatea de a preda carnetul intr o perioda de concediu„- a declarat acesta pentru Antena3.

Exceptiile din acest proiect sunt  faptele grave, considerate infractiuni precum, producerea de accidente rutiere soldate cu victime sau conducerea sub influenta bauturilor alcolice.

Rămâne de văzut daca proiectul de lege va trece de votul parlamentarilor.

De același autor

Related Articles