Programul Casa Verde Fotovoltaice se deblochează marți la ora 10:00

Ministerul Mediului a transmis că aplicația Programului Casa Verde Fotovoltaice se va debloca marți, 23 ianuarie 2024, la ora 10.00.

Astfel, începând de mâine, ora 10.00, solicitanții care nu au selectat un instalator, până la data suspendării Programului, au la dispoziție un termen de maximum 90 zile pentru selectarea unui instalator validat, prin intermediul aplicaţiei puse la dispoziție de AFM la adresa www.afm.ro. În cadrul aplicației va fi disponibilă lista completă a instalatorilor validați de către Administratia Fondului pentru Mediu.

În acest termen, instalatorii selectați au obligația efectuării analizei documentelor încărcate de solicitant precum și aprobarea solicitanţilor eligibili, în condițiile și termenele stabilite prin Ghidul de finanțare a Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională, aprobat prin Ordinul ministrului mediului, apelor și pădurilor nr. 1063/2023“, a transmis ministerul.

Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost suspendat printr-o decizie a instanței, în septembrie 2023, după ce o firmă a contestat respingerea sa în prima sesiune de validare a instalatorilor. Ministrul Mircea Fechet a mediat în luna noiembrie o întâlnire între părți, iar firma respectivă a fost de acord să renunțe la proces, în cazul în care se va organiza o nouă sesiune de validare a instalatorilor. “Ulterior, odată cu deschiderea unei noi sesiuni, societatea în cauză a transmis către ÎCCJ și respectiv Curtea de Apel Oradea cererile de renunțare la procesul intentat AFM“, a transmis ministerul Mediului.

În cel mai scurt timp, 90.000 de gospodării din România vor beneficia de o factură mai mică pentru curentul electric, producând, în același timp, energie curată, fără emisii și poluare. Dacă adăugăm cei aproximativ 100.000 de potențiali beneficiari din ediția din 2024 a programului, când avem un buget record de 2 miliarde lei, dar și alte programe de finanțare de la nivelul Guvernului, putem spune că, într-adevăr, 2024 va fi anul prosumatorilor în România“, a scris Fechet pe Facebook.

Cele mai citite

Related Articles