Programele Rabla şi Rabla Plus au fost prelungite

Deşi trebuia să se încheie astăzi, sesiunea pentru depunerea dosarelor în cadrul programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus a fost prelungită până în 20 noiembrie. Potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu au fost făcute şi câteva modificări în ceea ce priveşte mașinile ce pot fi cumpărate cu ajutorul subvenţiei de la stat.

În cazul Rabla Plus, doritorii îşi vor putea cumpăra de acum şi maşini înmatriculate cu maximum 6 luni înainte de data achiziţiei singura condiţie pe care acestea trebuie să le îndeplinească este să nu depăşească 6.000 de kilometri. De asemenea, vor fi eligibile în acest program şi autovehicule utilizate pentru activităţi de drive-test sau diferite demonstraţii, dar şi maşinile care, conform legislaţiilor naţionale din cadrul Uniunii Europene, au fost înmatriculate tehnic în vederea exportului către România.

Odată cu prelungirea Rabla şi Rabla Plus a fost prelungit şi termenul pentru depunerea dosarelor de finanţare pentru Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic – staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ. Noul termen este 30 noiembrie 2020.

Programul Rabla, ediţia 2020, a demarat pe 17 martie, cu un buget de 405 milioane de lei, acesta fiind cel mai mare de când românii îşi pot cumpăra maşini noi cu ajutorul subvenţiei de la stat.

De același autor

Related Articles