Prognoză ANM pentru zilele următoare

Va fi şi azi cod roşu de caniculă, însă meteorogii au restrâns avertizarea la două judeţe din sud-vestul ţării, Dolj şi Mehedinţi.

În celelalte zone va fi cod portocaliu, cu excepţia judeţelor din nord, care vor fi sub cod galben şi unde va începe să plouă de mâine după-amiază.

După un scurt episod de instabilitate atmosferică şi o uşoară scădere a temperaturilor, la începutul săptămânii viitoare arşiţa revine de miercuri în cea mai mare parte a ţării.

Mihai Huştiu, de la Administraţia Naţională de Meteorologie, cu o prognoză pentru zilele următoare:

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând cu partea de nord-vest a ţării. Este vorba de un aer mai rece ce pătrunde dinspre Europa Centrală, aer rece care îşi va face simţită prezenţa în cursul zilei de luni în jumătatea de nord a ţării, unde fenomene de instabilitate atmosferică vor fi pe areale destul de extinse şi ca urmare temperatura va scădea simţitor luni în acestă parte a ţării, însă în sud şi sud-est şi la începutul săptămânii viitoare temepraturile vor fi în continuare peste pragul de caniculă, deci peste 35 de grade, iar această răcorire a vremii se va resimţi uşor şi în regiunile sudice marţi când temperaturile nu mai trec de 34-36 de grade, însă de miercuri încolo estimăm că din nou valul de căldură se internsifică în cea mai mare partea a ţării urmând a se înregistra temperaturi peste 35 de grade. Posibil să atingem din nou 40 de grade în vestul şi sud-vestul ţării până vineri, şi de abia spre finalul săptămânii estimăm că temperaturile vor scădea în cea mai mare parte a ţării.

De același autor

Related Articles