Profesorii ar putea avea salarii mai mari cu 56%. Salariile de 2.000 de lei vor crește la 3.500

Discuțiile legate de Legea Salarizarii au ajuns și la domeniul Educație. Sindicatele din învățămant au fost la negocieri și au anunțat că până în 2021 vor fi creșteri salariale de 56%. În plus, sporurile vor ajunge direct la școli, iar voucherele de vacanță se vor acorda pentru toți bugetarii. Toate unitățile de învățământ vor avea la dispoziție 5% pentru fondul de premiere a profesorilor merituoși.

„Conform draftului prezentat de Ministerul Muncii, cresterile medii pentru personalul angajat in invatamant vor fi de aproximativ 56%. Vor fi majorari etapizate pana in 2021. Daca un dascal castiga astazi, de exemplu, 2.000 de lei, in 2021 acest venit ar trebui sa fie de cel putin 3.500 de lei salariu brut. E bine ca unitatile de invatamant vor avea la dispozitie 5% pentru fondul de premiere a profesorilor merituosi”, a declarat Marius Nistor, presedintele executiv al Federatiei „Spiru Haret“, dupa negocieri.
„O alta noutate e cea legata de traseul banilor, propunerea care s-a facut e ca banii pentru sporuri sa nu mai treaca prin consiliile locale, ci sa mearga direct la scoli”, a completat Simion Hancescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant.
Negocierile vor continua joi si cu alte sindicate. Ministrul Muncii a anuntat ca se vor stabili grupuri de lucru si saptamana urmatoare, draftul de lege urmand sa fie facut public la finalul lunii martie.
sursa:portalinvatamant.ro