Procesul de dotare a serviciilor de Ambulanţă şi SMURD creează tensiuni între Ministerul Sănătăţii şi şeful DSU,

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul de Interne, secretarul de stat Raed Arafaţ susţine că funcţionari din cadrul Ministerului Sănătăţii au sabotat continuu procesul de dotare a serviciilor de Ambulanţă şi SMURD, stabilit printr-un protocol la nivelul celor două ministere.

Într-o postare pe internet a lui Raed Arafat, acesta critică un anunţ de zilele trecute al ministrului Florian Bodog privind demararea unei noi proceduri de achiziţie pentru ambulanţe. Responsabilul de la sănătate explica faptul că protocolul existent cu Ministerul de Interne nu mai corespundea noilor prevederi legale, iar demersurile pentru achiziţionarea a trei mii de ambulanţe pentru fiecare unitate administrativ-teritorială vor fi reluate, dar cu finanţare printr-un alt program. Raed Arafat consideră însă că e vorba de o amânare inutilă, care duce la o situaţie fără precedent în sistemul de urgenţă, ce începe să pună viaţa pacienţilor în pericol.

„Situaţia achiziției de ambulanţe este în atenţia mea şi a echipei mele”, a scriş în urmă cu puţin timp, pe contul său de Facebook, premierul Sorin Grindeanu.

El arată că a avut discuţii, în ultimele săptămâni, cu toate autorităţile implicate şi că în următoarele zile va avea o întâlnire cu ministrul de interne, cel al Sănătăţii şi cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a clarifica problema. Important este ca pacienţii români să beneficieze cât mai rapid de servicii moderne de ambulanţă, mai scrie premierul.

foto: RRA