Primele 10 mii de doze de vaccin anti-coronavirus sunt aşteptate să ajungă astăzi la Vama Nădlac

Primele 10 mii de doze de vaccin anti-coronavirus sunt aşteptate să ajungă astăzi la Vama Nădlac, mai devreme cu o zi decât era prevăzut iniţial.

Vaccinul va ajunge mâine la punctul central de depozitare de la Institutul Cantacuzino din Capitală, care a fost complet autorizat şi avizat de Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România. Prima doză de vaccin o va primi duminică dimineaţă, la ora 9:00, un medic de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş”, iar după o oră va începe imunizarea în toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta anti-COVID.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat ieri, după şedinţa de lucru cu responsabilii pentru gestionarea pandemiei, că de Crăciun nu sunt restricţii noi şi a făcut un apel la respectarea celor actuale. Şi premierul Florin Cîţu a subliniat că, dând dovadă de solidaritate, vom depăşi cu bine această perioadă.

Florin Cîţu:

Vă rog pe toţi în aceste zile să respectăm măsurile de protecţie; doar aşa ne protejăm pe noi şi pe cei dragi nouă. Descoperirea, autorizarea şi livrarea unui vaccin împotriva COVID-19 într-un timp record oferă perspectivele depăşirii pandemiei într-o perioadă relativ scurtă. Doar împreună vom trece cu bine peste această perioadă.”

De același autor

Related Articles