Primarii și șefii de consilii județene scapă de incompatibilitate

klaus-iohannis
Primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene vor putea să fie reprezentaţi în consiliile de administraţie ale regiilor autonome, societăţilor locale de apă şi alte asociaţii de dezvoltare ale localităţilor.
Deputaţii au respins cererea preşedintelui Klaus Iohannis, de reexaminare a proiectului de lege prin care primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene li se acorda acest drept. Primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene nu vor mai fi incompatibili dacă fac parte din consiliile de administraţie ale unor regii autonome locale. Liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu, unul dintre iniţiatorii legii spune că social-democraţii, susţine respingerea cererii de reexaminare.
“El vine să reglementeze o situaţie care din nefericire nefiind corect şi bine reglementată a dat naştere unor interpretări care s-au întors împotriva destul de multor aleşi locali. Cine să reprezinte mai bine comunitatea dacă nu cei pe care comunitatea îi alege din patru în patru ani ca să o conducă? Cine să cunoască mai bine interesele locuitorilor şi cine să răspundă mai bine acestor comandamente?”, a spus Marian Neacșu.
Din opoziţie, deputatul UDMR, Antal Istvan menţionează că este de acord cu textul iniţial şi nu susţine cererea de reexaminare.
Deputaţii au avut cuvântul final în cazul acestui proiect de lege. Documentul merge acum la promulgare la şeful statului, în forma lui iniţială.

(Mirabela Afronie)

De același autor

Related Articles