Primar retinut pentru mita de o jumatate de milion de lei

vidraProcurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează acte de urmărire penală faţă de inculpatul NICULAE FLORIN, primar al comunei Vidra, judeţul Ilfov, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită în formă continuată.

Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a rezultat că inculpatul  Niculae Florin, în calitatea sa de primar a pretins de la un denunțător, reprezentantul unei societăţi comerciale, suma de 570.000 lei, adică un comision de 10% din valoarea unui contract pentru servicii de proiectare şi execuţie a lucrărilor de alimentare cu apă în satele Vidra, Creţeşti şi Sinteşti din comuna Vidra, jud. Ilfov, pentru a asigura firmei  denunțătorului adjudecarea licitaţiei, semnarea contractului, derularea acestuia în bune condiţii şi pentru ca, în calitate de ordonator de credite, să aprobe efectuarea plăţilor aferente lucrărilor prestate. Din suma pretinsă, primarul Niculae Florin a primit 250.000 lei, în perioada noiembrie 2011 – octombrie 2012.

De asemenea, inculpatul a pretins și a primit în mai multe tranșe, de la același denunțător, și suma de 100.000 euro pentru a-i facilita societăţii reprezentate de denunțător aprobarea ca subcontractor al unei asocieri de firme care îşi adjudecase executarea, din fonduri europene, a unor lucrări de drumuri şi construcţii civile şi pentru ca, în calitate de ordonator de credite, să aprobe efectuarea plăţilor aferente lucrărilor executate.

La data de 11 decembrie 2013 inculpatul Niculae Florin a condiţionat efectuarea unei alte tranşe de plăţi pentru lucrări efectuate de firma denunţătorului de primirea unei noi sume de 22.000 euro.

La data de 16 decembrie 2013, inculpatul Niculae Florin a primit, prin doi intermediari, suma de 22.000 euro, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante.

Învinuitului Niculae Florin i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

La data de 17 decembrie 2013, procurorii au dispus reţinerea, pentru 24 de ore a inculpatului Niculae Florin pentru infracţiunea de luare de mită în formă continuată, urmând ca acesta să fie prezentat la Tribunalul Bucureşti  cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

De același autor

Related Articles