Preţurile la alimente ar trebui să scadă, potrivit ministrului agriculturii, Petre Daea

Preţurile la alimente ar trebui să scadă, întrucât Guvernul a redus tarifele la energie şi la gaze, a spus ministrul agriculturii, Petre Daea.

Nu au crescut, şi e bine că nu au crescut. E bine să mai şi scadă. Sunt motive să se întâmple acest lucru. Vor scădea preţurile la alimente. Cred acest lucru, în condiţiile în care piaţa s-a liniştit, iar preţurile la importuri au scăzut. A scăzut şi la îngrăşăminte şi la energie. Guvernul a luat măsuri importante pentru preţurile la energie şi la gaze. Sunt motive serioase ca preţurile să nu mai crească. Dimpotrivă, să scadă”, a declarat ministrul Agriculturii.

El speră ca preţul cărnii de miel să nu crească înainte de Sărbătorile Pascale şi îndeamnă populaţia să consume produse româneşti.

Îi îndemn pe toţi românii să mănânce carne de miel de Paşte. Să cumpărăm, avem de unde şi să folosim această carne care este foarte bună şi dăm şi ajutor crescătorilor de ovine care, la rândul lor, vor putea să-şi desfăşoare activitatea, să-şi mărească efectivele şi să şi scadă preţurile în viitor.”

Petre Daea a participat astăzi, la Iaşi, la Conferinţa “Oportunităţi de finanţare prin Planul Naţional Strategic 2023-2027”.

Cele mai citite

Related Articles