Preţurile asigurărilor auto obligatorii vor fi plafonate la valoarea din martie anul trecut, în baza unui proiect al ASF

Preţurile asigurărilor auto obligatorii vor fi plafonate la valoarea din martie anul trecut. Autoritatea pentru Supraveghere Financiară va prezenta un proiect în acest sens Ministerului Finanţelor, după ce falimentul companiei Euroins a stârnit temeri că va provoca o majorare a tarifelor pe piaţa de profil.

La Radio România Actualităţi, purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol, a declarat că măsura ar fi fost discutată cu principalele companii şi ar avea drept obiectiv să permită echilibrarea pieţei.

Asiguratorii vor oferi această poliţă la preţurile practicate cu un an în urmă, ceea ce va face ca asiguraţii să nu mai suporte costul inflaţiei din ultimul an. Mai mult, propunem ca preţurile practicate de companiile de asigurare la poliţele RCA să nu poată fi crescute peste valorile respective din martie 2022 pentru o perioadă determinată de timp, care să permită reechilibrarea, reaşezarea pieţei. Venim cu o propunere de jumătate de an, de şase luni.

După ce ASF a suspendat autorizaţia Euroins, măsură contestată de asigurator, Guvernul a anunţat că va lua măsuri pentru ca nici unul dintre cei 2,5 milioane de români cu poliţe Euroins să fie afectat. Aceştia vor putea fie să păstreze poliţele până când instanţa va lua decizia finală legată de faliment, caz în care Fondul de Garantare le va plăti pagubele în caz de accident, în limita a 500.000 lei pentru fiecare contract, fie să denunţe contractele cu Euroins şi să încheie altele cu companii fără probleme.

Radio România Actualități

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles