Preţul gazelor ar putea creşte cu până la 10% de la 1 aprilie, după ce va fi liberalizat preţul gazelor de producţie internă, a declaraţ miercuri, Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

„În sectorul gazelor naturale vom avea o modificare de preţ de la 1 aprilie. Vom avea şi procesul de finalizare a pieţei reglementate pentru gaze naturale şi există posibilitatea ca în acest sector să avem o ajustare în sensul creşterii preţurilor, dar nu considerăm că ar putea să fie de 10%. Considerăm tot la nivelul câtorva procente, până în 10%, credem că nu aşa de mult„, a spus Havrileţ.

Aceasta în contexul în care, în urmă cu două zile, directorul general al E.ON România, Frank Hajdinjak, a declarat că preţul gazelor pentru populaţie s-ar putea majora cu peste 10% de la 1 aprilie.

Potrivit lui Havrileţ, scumpirea va veni ca urmare a faptului că preţul gazelor de producţie internă, care acum este 60 de lei pe MWh, se va alinia cu preţurile pieţei, estimate pentru 68-72 de lei pentru vara următoare. Havrileţ a mai spus că populaţia nu va resimţi foarte mult această scumpire, întrucâţ în perioada verii, consumul de gaze este scăzut.