Preşedinţia română a Consiliului UE a încheiat primul dosar

60

Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene a încheiaţ miercuri, primul dosar, care se referă la protecţia datelor personale.

Ministrul afacerilor europene, George Ciamba, a precizat că acest document interzice partidelor politice să folosească datele personale colectate în scopuri comerciale.

“Este vorba de o modificare a unui regulament care vizează finanţarea partidelor politice şi fundaţiilor, dar el, de fapţ vizează protecţia datelor personale, în sensul că un partid politic nu are voie să solicite informaţii sau să solicite de la un alt operator un anumit tip de acţiune care să presupună faptul că acesta îi pune la dispoziţie date care nu sunt supuse protecţiei. Forţele politice, fundaţiile au folosit serviciile unei firme şi există nişte obligaţii în această directivă, inclusiv de notificare la autorităţile pentru protecţia datelor, dacă se observă astfel de fenomene, şi, bineînţeleş la autorităţile electorale.”

Ministrul afacerilor europene, George Ciamba, a mai spus că această directivă europeană va fi aplicată imediat la alegerile europarlamentare luna mai.

foto RRA