Preşedintele “nu va lua în consideraţie declaraţia Parlamentului”

Parlament

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că nu va lua în consideraţie declaraţia Parlamentului cu privire la demisia sa.
“Îi anunţ pe aceşti domni că nu voi lua în consideraţie nici strigătele lor, nici declaraţia Parlamentului, obiectivul meu este ca până în ultima zi a mandatului meu să continui în lupta anticorupţie cu toată forţa statului şi mi-aş dori mult ca până la sfârşitul mandatului România să înceapă procesul de intrare în Schengen”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nicio structură de informaţii nu l-a informat cu privire la relaţia Sandu Anghel-Mircea Băsescu, adăugând că nu există niciun motiv să se suspecteze că ar fi intervenit în procesul lui Sandu Anghel şi a membrilor familiei sale.
“Nici o structură de informaţii a statului român nu m-a notificat, nu m-a informat cu privire la relaţia Sandu Anghel – Mircea Băsescu. De asemenea, orice suspiciune în ceea ce mă priveşte legată de intervenţia în procesul lui Sandu Anghel este demontată chiar de realitate, şi realitatea este următoarea: niciodată nu am apelat la vreun poliţist, procuror sau judecător în mod direct sau prin intermediari pentru intervenţie în vreun dosar sau în vreo ancheta, iar a doua realitate este că în numai trei ani dosarul lui Sandu Anghel a parcurs toată linia justiţiei româneşti, ceea ce înseamnă condamnare la tribunalul Slatina, condamnare la Curtea de Apel Craiova, condamnare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi nu orice condamnare, ci condamnare la ani grei de închisoare”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.
Traian Băsescu a subliniat că nu există nici un motiv ca cineva să suspecteze că ar fi intervenit în procesul lui Sandu Anghel sau al membrilor familiei sale.
Preşedintele Traian Băsescu a mai declarat că fratele său, Mircea Băsescu, va răspunde dacă a încălcat legea, şi a adăugat că nu şi-ar fi dorit niciodată ca acesta să fie arestat şi că le cere scuze românilor pentru acest fapt.

Sursa: RRA

De același autor

Related Articles