Preşedintele Iohannis a promulgat legea privind votul prin corespondenţă

iohannis_m(9)

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat joi decretul pentru promulgarea Legii privind votul prin corespondenţă, precum şi modificarea şi completarea Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente.

“Legea votului prin corespondenţă a fost un obiectiv pe care preşedintele Klaus Iohannis şi l-a asumat încă de la începutul mandatului. Acest act normativ este unul aşteptat de întreaga societate şi asigură premisele respectării dreptului fundamental la vot pentru toţi românii, oriunde s-ar afla ei în lume”, menţionează Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă.

Şeful statului spunea miercuri că legea privind votul prin corespondenţă este promulgabilă şi că după ce se va întoarce de la Bratislava o va promulga dacă se îndeplinesc procedurile.

Curtea Constituţională a României a decis miercuri, în unanimitate, că este constituţională legea privind votul prin corespondenţă.

În 3 noiembrie, ALDE a anunţat că grupul parlamentar al formaţiunii de la Senaţ alături de cel al UDMR, senatori de la UNPR şi PSD, precum şi un senator independent au depus la Curtea Constituţională o contestaţie la legea privind adoptarea votului prin corespondenţă de către Parlament.

Proiectul votului prin corespondenţă a fost adoptat de Camera Deputaţilor la sfârşitul lunii octombrie. Actul normativ va fi aplicat doar la alegerile parlamentare, nu şi la cele prezidenţiale şi europarlamentare.

AGERPRES

De același autor

Related Articles