Preot român mort într-un grav accident de circulație. Era în drum spre Italia

 Preotul Dumitru Armanca, paroh la Parohia Jidoştiţa din Mehedinți a murit într-un grav accident de circulație, în seara zilei de 17 februarie, pe o autostradă din Croația. Plecase spre Italia, să își viziteze fratele.

În mașină, alături de el, se mai aflau soția și fiul, aceștia fiind în stare foarte gravă la spital. Părintele Armanca era foarte iubit de enoriași mai ales că a reușit să ridice o biserică în sat. Colegii săi de la Episcopia Severinului și Strehaiei sunt șocați de cumplita veste.

„Era cunoscut atât de noi, cât și de enoriașii pe care îi păstorea, ca un preot de o înaltă ținută morală și intelectuală, care a făcut foarte multe pentru parohia unde slujea, apucându-se să ridice, în vremuri destul de vitrege, o biserică mare, una dintre cele mai mari construite de noi, după înființarea Episcopiei, biserică de care avea grijă pentru ca lucrările să fie duse la bun sfârșit. Credincioșii îl regretă și nouă ne pare rău că nu mai poate sluji în fiecare duminică la altarul bisericii din Parohia Jidoștița. Dumnezeu să îl odihnească și sperăm că familia va avea puterea necesară să treacă cu bine peste această drama”, a declarat preotul Cosmin Necșoiu, purtătorul de cuvânt Episcopia Severinului și Strehaiei citat de realitatea.net

”Părintele Dumitru Armanca s-a născut la 20 ianuarie 1970 în satul Brezniţa de Ocol din judeţul Mehedinţi. A urmat cursurile Seminarului Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova şi Facultatea de Teologie din Reşiţa. S-a căsătorit în 23 octombrie 1994 cu Lucreţia Elena Drăghici, cu care a avut doi copii. A fost hirotonit diacon în 16 aprilie 1995 de vrednicul de pomenire Mitropolit Nestor Vornicescu. La 23 aprilie 1995 a primit harul preoţiei, fiind hirotonit pe seama Parohiei Izvorul Aneştilor. În octombrie 1998 a fost numit preot la Parohia Jidoştiţa, unde a slujit până în prezent. Prin purtarea sa de grijă a fost ridicată o nouă biserică în localitatea Şuşiţa. Dumnezeu să îl odihnească în pace!” a transmis și ziarul Lumina.

De același autor

Related Articles