Premierul Nicolae Ciucă, mesaj de Anul Nou: Am traversat, împreună, unul dintre cei mai grei ani din ultima vreme. Românii au devenit un exemplu

2022 a fost un an cu încercări majore pentru poporul român! Dar tocmai acestea l-au unit şi mai mult! Intrăm în Noul An cu speranța că va fi unul mai bun! Sunt cuvinte din mesajul de Anul Nou al premierului României, Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, sâmbătă, într-un mesaj transmis cu ocazia Anului Nou, că români şi-au dovedit solidaritatea în anul care se încheie, au trecut prin provocări “greu de imaginat” şi au reuşit să facă mai mult decât să reziste.

Vremurile grele îi aduc pe oameni mai aproape. Iar anul care se încheie ne-a dat multe motive să ne dovedim solidaritatea. Împreună am trecut prin provocări greu de imaginat. Ca popor încercat de istorie, de data aceasta, am reuşit, fiind uniţi, să facem mai mult decât să rezistăm. Astăzi, puterea mobilizării noastre este recunoscută şi apreciată în întreaga lume. Pentru că românii au devenit un exemplu, iar calităţile lor au trecut dincolo de graniţe”, a arătat prim-ministrul.

Acesta a amintit de criza prin care trece România, cu un război la graniţă, secetă, preţuri mai la energie şi inflaţie.

“Am traversat, împreună, unul dintre cei mai grei ani din ultima vreme. Anul care ne-a pus gospodăriile şi economia sub povara unei crize dificile. Ne-a adus pentru prima oară după multă vreme războiul aproape de graniţele noastre. Secetă, preţuri mari la energie şi gaze, dar şi inflaţie.
Împreună, am reuşit să salvăm economia, care a generat una dintre cele mai mari creşteri la nivel european. Am investit masiv, susţinând mediul de afaceri şi atrăgând miliardele de euro din fondurile europene, bani necesari dezvoltării noastre. I-am protejat pe cei mai expuşi riscurilor economice şi sociale, confruntaţi cu creşteri dureroase de preţuri la utilităţi, alimente, carburanţi”
, a adăugat Ciucă.

Premierul a subliniat că Guvernul va continua să protejeze interesele cetăţenilor, să sprijine economia şi să aibă grijă de cei vulnerabili.

El a menţionat că a avut, ca prim-ministru, “două linii de efort major”: să conducă Guvernul de coaliţie pentru a gestiona crizele şi să intensifice proiectele prin care ţara să îşi dezvolte economia.

Asigurând acest echilibru, vom putea oferi tinerilor noştri un model de dezvoltare rezilient şi performant“, a conchis Ciucă.

De același autor

Related Articles