Premierul Ludovic Orban:”România va beneficia de 5 miliarde de euro pentru repornirea economiei.După data de 1 iunie, vom continua plata șomajului tehnic”

Premierul Ludovic Orban a susţinut în această seară o declarație de presă de la Palatul Victoria.

România va beneficia de 5 miliarde de euro pentru repornirea economiei, a anunțat în urmă cu puţin timp premierul Ludovic Orban.

După data de 1 iunie, vom continua plata șomajului tehnic. Șomajul tehnic va fi înlocuit de o măsură activă, prin alocarea unui procent din salariul brut al angajatului, de până la 41,5 la sută, pentru fiecare angajat care își reia activitatea în cadrul companiei în care a lucrat.

Foarte mulți români fie și-au pierdut locul de muncă, fie au fost în șomaj tehnic. De asemenea, foarte mulți români s-au întors în țară din țările în care și-au desfășurat activitatea. Evaluarea noastră ne arată că există în jur de 600.000 de români care au fost în șomaj tehnic și între 300 și 350.000 de români care s-au întors în țară și vor fi în căutarea unui loc de muncă.

Ludovic Orban, despre modificările aduse hotărârii privind instituirea stării de alertă

Parlamentul nu avea dreptul să facă modificări la hotărârea Guvernului privind instituirea stării de alertă. Este o imixtiune gravă față de separarea puterilor în stat.
Românii trebuie să înțeleagă că epidemia nu a trecut și să respecte ordinele. Am rămas stupefiat de decizia de azi a așa-zisului Consiliu pentru Combaterea Discriminării. O majoritatea PSD-UDMR a luat o decizie care nu are nicio legătură cu legea.

Președintele României este victima unei decizii pur politice, care arată că toate instituțiile care sunt cotropite de PSD iau decizii care sunt împotriva legii.

Pentru zilieri, există o nevoie reală pentru fermierii români, vom adopta un act normativ în care vom aplică o măsură activă de susținere”, a mai sus premierul.

Vă reamintim că Parlamentul a votat astăzi, în şedinţa comună hotărârea Guvernului privind încuviinţarea stării de alertă pentru 30 de zile pe întreg teritoriul ţării, cu 372 de voturi ”pentru” şi 37 ”împotrivă”.

De același autor

Related Articles