Premierul Ludovic Orban se declară îngrijorat de nerespectarea regulilor

Pentru miercuri a fost anunțată o ședință la guvern, pentru a decide asupra unui plan de măsuri pentru respectarea regulilor împotriva pandemiei cu COVID-19.

Premierul Ludovic Orban, care s-a declarat îngrijorat după imaginile transmise de pe litoral, i-a chemat pe miniștrii și pe responsabilii de la Interne, ai Sănătății și de la celelalte instituții ale statului, cu atribuții de control.

Însă, chiar înaintea acestei reuniuni, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis ca organizatorii de activități și evenimente, care nu respectă regulile de siguranță sanitară pentru limitarea răspândirii coronavirusului, să fie sancționați drastic, cu suspendarea autorizației de funcționare.

Comitetul a mai decis ca activitatea Centrelor de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice și a celor pentru copii și adulți cu și fără dizabilități se va desfășura după un program de lucru avizat de Direcțiile județene de Sănătate Publică.

Se permite organizarea de antrenamente și cantonamente colective în grupuri de cel mult 10 persoane pentru ligile inferioare de fotbal, inclusiv de amatori; pot avea loc, totodată, cursuri de instruire și workshop-uri pentru adulți și cele organizate pentru implementarea proiectelor din fonduri europene cu participarea cel mult 20 de persoane și cu respectarea strictă a regulilor de distanțare fizică.

De miercuri se pot organiza în aer liber și o serie de activități specifice din domeniul apărării naționale, ordinii și siguranței publice, dar cu participarea a cel mult 200 de persoane și sub supravegherea unui medic epidemiolog.

Nu în ultimul rând, se menține lista cu statele pentru care nu se impune măsura izolării sau carantinei, până la stabilirea unui criteriu unitar, la nivelul Uniunii Europene.

De același autor

Related Articles