Sanitas
Premierul Victor Ponta consideră întemeiate solicitările personalului din sănătate. El i-a cerut în şedinţa de guvern de miercuri, ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu să discute cu sindicatele şi, împreună cu ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, şi conducerea Ministerului de Finanţe, să încerce rezolvarea a cât mai multor solicitări din partea sindicaliştilor din Sănătate.

„Domnule ministru Bănicioiu, vreau să vă rog să discutaţi cu sindicatele din Sănătate. Au solicitări, cele mai multe dintre ele le consider legitime. Problema este să şi reuşim să le rezolvăm, că aş vrea şi am vrea să le rezolvăm. Vreau să vă rog să aveţi un dialog corect, să puneţi pe masă tot ceea ce putem să facem în mod rezonabil şi să le oferim totuşi nişte lucruri certe, nu promisiuni pe care nu le putem ţine, dar, nici să le spunem nu, nu se poate. Realitatea este că au dreptate cu cele mai multe dintre solicitări”, a declarat premierul în deschiderea şedinţei de Guvern.
Revendicările vor fi susţinute de săptămâna viitoare prin acţiuni de protest.

Federaţia Sanitas solicită în principal creşterea cu 10% a veniturilor angajaţilor şi deblocarea posturilor în sănătate şi asistenţă socială.
Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat duminică, pentru Mediafax, că în zilele de 23, 24, 25, 30 iunie şi 1 iulie vor fi pichete de protest la Ministerul Sănătăţii.
Sindicaliştii vor protesta în 26 iunie şi 2 iulie la Ministerul Muncii, iar în 27 iunie şi 3, 4 iulie vor organiza pichete la Ministerul Finanţelor. Marius Sepi a precizat că decizia a fost luată după ce au fost consultaţi sindicaliştii Sanitas şi reprezentanţii din teritoriu ai federaţiei au anunţat acordul pentru declanşarea acţiunilor de protest.

Sursa: RRA