Premierul Florin Cîțu anunţa duminică că aşteaptă desemnarea unui nou ministru al sănătății din partea USR PLUS după ce l-a demis pe Vlad Voiculescu din această funcţie.

Florin Cîțu: Este un portofoliu care revine USR PLUS. Până atunci, voi asigura interimatul. Tot ce înseamnă discuții politice vor avea loc la coaliţie. Coaliția poate merge mai departe. Coaliţia este acolo să guverneze.

Premierul Florin Cîțu a mai menţionat că evaluarea miniștrilor din Cabinetul său are loc pe baza faptelor acestora, și nu opiniilor, răspunzând la întrebarea dacă este posibil ca și ministrul USR PLUS de la transporturi, Cătălin Drulă, să fie remaniat, după ce l-a criticat dur pe premier, în spațiul public.

Pe de altă parte, președintele Senatului, Anca Dragu, membru al USR PLUS, critică decizia premierului Florin Cîţu de a-l demite pe Vlad Voiculescu și precizează că există o sincopă în coaliție. Ea pledează însă pentru dialog.

Anca Dragu: Noi vrem să ne așezăm la masa discuţiilor. În acest moment noi spunem că, din păcate, nu putem avea încredere în premierul Cîţu.  Pe de altă parte, coaliţia trebuie să continue activitatea.

Parteneri de guvernare, cei din UDMR arată că nu există altă soluție politică decât actuala coaliție și că, în opinia UDMR, premierul Florin Cîțu nu trebuie schimbat. Din opoziţie, PSD cere USR PLUS să voteze la nivelul legislativului înfiinţarea comisiei de anchetă parlamentară privind falsificarea datelor legate de epidemia de coronavirus, având în vedere posibilele inadvertenţe semnalate de Vlad Voiculescu dintre numărul real al decedaţilor din cauza COVID şi cel din raportările oficiale.

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu: PSD a avut dreptate: datele din pandemie au fost măsluite, iar USR este dator să voteze pentru înfiinţarea comisiei de anchetă solicitată de PSD.

Sorin Grindeanu a exclus ca PSD să intre la guvernare alături de liberali, precizând că social-democraţii susţin fie un guvern cu premier PSD, fie alegeri anticipate, informează RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI .