Premierul condamnă ameninţările formulate la adresa unei jurnaliste a Radioului Public şi cere intervenţia instituţiilor abilitate

Premierul Nicolae Ciucă a calificat drept ‘un atac grav la adresa valorilor democratice’ ameninţările formulate la adresa jurnalistei Radioului Public – Redacţia Târgu-Mureş Paraszka Boroka, solicitând în acelaşi timp instituţiilor abilitate ale statului ‘să îşi exercite atribuţiile legale pentru protejarea reprezentanţilor mass-media’.

Condamn public ameninţările formulate la adresa jurnalistei Radioului Public – Redacţia Târgu-Mureş, pe care le calific drept inacceptabile, reprezentând un atac grav la adresa valorilor democratice. Libera exprimare a jurnaliştilor este o condiţie de bază a statului de drept şi o valoare fundamentală în orice democraţie. Solicit instituţiilor abilitate ale statului să îşi exercite atribuţiile legale pentru protejarea jurnaliştilor şi tragerea la răspundere a celor responsabili de propagarea discursului care incită la ură şi discriminare‘, a afirmat Nicolae Ciucă, vineri, într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş a anunţat, vineri, că s-a autosesizat în cazul afirmaţiilor atribuite unui reprezentant al formaţiunii ungare Patria Noastră, referitoare la ‘spânzurarea’ unei jurnaliste de la Radio Târgu Mureş.

Poliţiştii de investigaţii criminale s-au sesizat după preluarea de către presa de limba română a unui articol din publicaţia Telex.hu, în care un politician al formaţiunii extremiste Patria Noastră (Mi Hazánk, n.r.) ar fi spus, referitor la jurnalista Parászka Boróka de la Radio Târgu Mureş, că dacă ‘maghiarii nu pot spânzura astfel de oameni, nu-i pot elimina dintre ei, atunci nu e de mirare că am ajuns unde am ajuns’.

De același autor

Related Articles