Poliţiştii protestează în faţa Ministerului Afacerilor Interne

Poliţiştii protestează în faţa Ministerului Afacerilor Interne, nemultumiţi în principal de subfinanţarea sistemului de ordine publică. Ei reclamă, totodată, lipsa logisticii şi situaţia, pe care o consideră dezastruoasă, a unor sedii, dar şi deficitul de personal, care este de aproximativ 20.000 de poliţişti.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, spune că ministrul Carmen Dan nu înţelege lucrurile acestea, de aceea i se solicită public demisia.

„Legea salarizării, în primul rând, nu se aplică poliţiştilor, dintr-un articol 38 au întors salarizarea şi la noi nu se aplică. Mai mult de atât, doamna Vasilescu, doamna Carmen Dan, ne-au tăiat un drept salarial care se numea intervenţie de la domiciliu. Practic, 10.000 de poliţişti, din februarie, prin dispariţia acestui drept, vor lua salariile mai mici faţă de luna decembrie. Prin dispariţia acestei instituţii, a intervenţiei de la domiciliu, intervenţie născută tocmai din dorinţa de a suplini deficitul de personal; neavând oameni, îl ţii acasă, îi creezi o obligaţie, am dat un drept”.

Ministerul de Interne a transmis în această dimineaţă, printr-un comunicat de presă, că va prelua revendicările poliţiştilor, urmând ca după analizarea lor, acestea să fie discutate în cadrul unei viitoare întâlniri.

„Ministerul Afacerilor Interne a luat act de protestul pe care Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual intenționează să-l organizeze astăzi, în București, și își exprimă disponibilitatea la dialog. În situația în care reprezentanții sindicali vor prezenta anumite revendicări, MAI le va prelua, urmând ca, după analizarea lor, acestea să fie discutate în cadrul unei întâlniri pe care o propunem a avea loc vineri 22 decembrie a.c. Ministerul Afacerilor Interne își exprimă preocuparea pentru menținerea unui dialog sindical real, aspect dovedit cu ocazia întâlnirilor avute deja cu reprezentanții altor 8 sindicate ale polițiștilor, în zilele de vineri, 15 decembrie a.c. și marți, 19 decembrie a.c”.

RADOR