Poliţiştii continuă căutările persoanei care a furat arma şi muniţia dintr-o unitate militară

Poliţiştii constănţeni continuă căutările persoanei care, sâmbătă seară, a furat o armă şi muniţie dintr-o unitate militară din Mamaia Sat, după ce l-a agresat pe militarul care se afla în serviciul de pază, conform News.ro.

Surse din rândul anchetatorilor au afirmat că poliţiştii continuă verificările pentru depistarea persoanei respective. Căutările au fost extinse, preventiv, şi în judeţele limitrofe, fiind instituite filtre rutiere.  

Sâmbătă seara, au fost organizate mai multe filtre de control în trafic, iar aceastea continuă şi la această oră. Deocamdată, persoana respectivă nu a fost găsită.  

Potrivit www.ziuaconstanta.ro, paza a fost intensificată la Consulatul General al Federaţiei Ruse. 

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, un militar de la Centrul 110 Comunicaţii şi Informatică din Mamaia Sat a fost atacat prin surprindere, sâmbătă seară, în timp ce executa serviciul de pază în unitate.  

O persoană neidentificată, cu cagulă şi înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracţie în perimetrul unităţii militare, în jurul orei 20.15, şi l-a atacat pe militar. Militarul, aflat în postul de pază, a aplicat procedurile legale, a opus rezistenţă în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare şi de un încărcător cu 30 de cartuşe. După ce a intrat în posesia armei şi a muniţiei, agresorul a părăsit perimetrul unităţii (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunţat de urgenţă pe comandantul corpului de gardă şi pe comandantul unităţii”, se arată în comunicat.  

Parchetul Militar Constanţa şi poliţiştii au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului.  

De asemenea, comandantul Centrului 110 Comunicaţii şi Informatică a numit o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului. 

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale a dispus de urgenţă, la nivelul tuturor unităţilor militare, măsuri pentru întărirea serviciilor de pază şi verificarea planurilor de pază şi de apărare a obiectivelor militare. 

FOTO – www.ziuaconstanta.ro

Cele mai citite

Related Articles