Peste 6.000 de oameni au trecut vineri pe la catafalcul Reginei Ana, la Palatul Regal

Membrii Familiei Regale au ajuns în seara de vineri, 12 august în jurul orei 18.00, la Palatul Regal, pentru a veghea la catafalcul Reginei Ana, aflat în Sala Tronului, scrie Agerpres.

Peste 6.000 de oameni i-au adus un ultim omagiu Reginei Ana, pe parcursul zilei. Oamenii au așteptat răbdători la coadă și câte o oră și jumătate pentru a trece pe la catafalcul Majestății Sale.

Nicoleta Mirescu, născută în 1940, a povestit că “îl poartă pe Rege în suflet”, iar pentru Regină are “toată stima și respectul; a fost deșteaptă, frumoasă și bună”. Nonagenara Ștefania Baicu, fost cercetător, a spus că Regina Ana a fost un om extraordinar. “Îmi aduc aminte, ultima dată am întâlnit-o la Ateneu. Era deja cu cârjele, dar tot venea la concert. Îmi aduc aminte cu foarte mare plăcere de dânsa, am urmărit-o în toate ieșirile din incinta orașului, a fost un om extraordinar și care repede și-a dat seama de valoarea Regelui”, a afirmat femeia.

Nathan, evreu de origine română, a mărturisit că monarhia este unul dintre lucrurile pe care le respectă, “pentru că Regina Mamă Elena a ajutat poporul evreu în timpul Holocaustului”. “Am venit să aduc un omagiu și să-mi exprim respectul față de această familie și să văd acest palat, să văd capacitatea acestui popor, care este cunoscută și apreciată în Israel”, a spus Nathan. Zeci de membri ai Asociației pentru Reinstaurarea Monarhiei în România au depus coroane de flori în fața Palatului Regal și s-au închinat în fața catafalcului Reginei Ana.

Regina Ana va fi înmormântată sâmbătă, 13 august la Curtea de Argeș.

AGERPRES

De același autor

Related Articles